Zomer op het Plein succesvolle 19e editie

Zo’n 2.000 bezoekers genoten op zondagmiddagmiddag 11 augustus van Diggy Dex en zijn band, het laatste optreden van de 19e editie van Zomer op het Plein. TAQA Theater De Vest kijkt terug op een zeer geslaagde, zonnige en drukbezochte 19e editie. Maar liefst 11 weekenden lang kon jong en oud genieten van een brede programmering van in totaal 63 voorstellingen uit binnen- en buitenland. De belangstelling voor de acts (meer dan 26.000 bezoekers) bij zowel Zomer in de Mare als Zomer op het Plein was groot.    

Volop Zomer in De Mare
Zomer op het Plein 2019 startte in juni met een uitgebreid straattheaterprogramma voor jong en oud in De Mare. In park De Rekerhout genoot jong en oud van een fantastisch aanbod van straattheateracts uit onder meer Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland. Een feest voor de hele familie met naast optredens ook vele doe-en beleefactiviteiten. Ook dit jaar kwamen er weer meer bezoekers dan voorheen. Het park straalde door de vele acts op één locatie een gezellige sfeer uit.  

Bomvol Canadaplein
Eind juni ging Zomer op het Plein op het Canadaplein van start. TAQA Theater De Vest presenteerde maar liefst 7 weekenden lang een keur aan concerten en voorstellingen op een gloednieuw podium. Nieuw dit jaar was een aantal comedy-en kleinkunstavonden op de vrijdagavond. Onder andere Dolf Jansen, Peter van Rooijen, Herman in een Bakje Geitenkwart, Matroesjka, OG3NE (Talentstage) en New Cool Collective vermaakten het Zomer op het Plein publiek met kleinkunst, muziek en meer. Naast de straattheaterweekenden trok ook de film ‘Tulipani’ tijdens de Openlucht Bios vele bezoekers, zo’n 500 in totaal.  

Zomer op het Plein en Zomer in De Mare werd mede mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar en Grand Café Klunder. Met dank aan Winkeliersvereniging De Mare, alle vrijwilligers en andere betrokkenen.
 

Iedereen bedankt voor het komen en het delen van jullie mooie momenten op Facebook.
Tot volgende zomer!