Zomer op het Plein indrukwekkend afgesloten door Wende

Zomerprogramma TAQA Theater De Vest geliefd door jong en oud


Op zondag 12 augustus werd de 18e editie van Zomer op het Plein afgesloten door Wende. Het zomerprogramma van TAQA Theater De Vest ontving in juni, juli en augustus ongeveer 25.000 bezoekers en blijkt geliefd door jong en oud. De grootste bezoekersgroei was te vinden in park De Rekerhout bij Zomer in De Mare.

In juni programmeerde TAQA Theater De Vest vier weekenden straattheater voor alle leeftijden in De Rekerhout. Voor het eerst werd er ook op zaterdagavond een programma geboden: spannende avonturen voor het slapen gaan. “De programma’s op zaterdagavond kenden elke week een ander thema en bleken een schot in de roos. Jong en oud genoot van de intieme voorstellingen en kwam vaak ook op zondagmiddag weer terug. Door het prachtige zomerweer werden de uitgebreide zondagmiddagprogramma’s ook verrassend goed bezocht: het bezoekersaantal heeft zich verdubbeld ten opzichte van voorgaand jaar!”, aldus projectleider Henk Foekema (TAQA Theater De Vest).

Hoogtepunten in het programma
De opening van Zomer op het Plein werd verzorgd door Shirma Rouse en jonge talenten van Conservatorium Haarlem. Begin juli zette Barry Hay met Elvis ’68: The Comeback Special het Canadaplein op z’n kop. Dolf Jansen en Soundbridge, Sjors van der Panne en Sven Ratzke zorgden voor sfeervolle zaterdagavonden en Wende bracht op zondag 12 augustus een indrukwekkend concert op een overvol Canadaplein.

Zomer in De Mare en Zomer op het Plein werd mede mogelijk gemaakt door Winkeliersvereniging De Mare, TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar en Grand Café Klunder. Met dank aan alle vrijwilligers en andere betrokkenen.