Zomer op het Plein

SPIJKERS - SPIJKERS II

concert Te gast
Heb je de met de Poelifinario bekroonde voorstelling ‘SPIJKERS’ nog niet gezien? Dit is je laatste kans! Met het theatrale concert ‘SPIJKERS II’ zet Joost Spijkers, bekend geworden als 'Ashton Brother', een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. “Prachtig gespeeld, meeslepend verteld, fantastische muziek,” volgens de pers.
 
Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.
 
De jury van de Poelifinario over 'SPIJKERS': “Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma.”
Informatie
  • Locatie Canadaplein
    Te gast
de Volkskrant (****)

"Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling 'SPIJKERS II' uniek."

Lees meer
Trouw (****)

"‘SPIJKERS II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes - veelal van de hand van Peer Wittenbols - gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt."

Lees meer
Theaterkrant (*****)

"Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem."

Lees meer