Zomer op het Plein

Peter van Rooijen - Liefde, dood en zwaartekracht

muziek Te gast
Dit eerste liedjesprogramma van Peter van Rooijen en zijn band werd laaiend enthousiast ontvangen door pers en publiek. Daarom gaat hij dit seizoen nogmaals met deze parel de theaters in. De Volkskrant rekent Peter tot de getalenteerdste liedjesschrijvers van zijn generatie. “Een betoverend theaterconcert” (***** De Volkskrant).
 
Met Nederlandstalige teksten - recht voor z’n raap en toch poëtisch - bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school. De band vult de nummers perfect aan, met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Heerlijk divers en spannend, een feest van een liedjesprogramma.
 
Peter van Rooijen is onmisbaar lid van Circus Treurdier (Treurteevee, VPRO). Hij is vaste kracht bij singer/songwriter-collectief Het Nieuwe Lied en maakt sinds 2018 deel uit van het cabaret bij Spijkers met Koppen.

Peter van Rooijen genomineerd voor VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2019
De jury over 'Liefde, dood en zwaartekracht': “Na twee cabaretsolo’s heeft Peter van Rooijen met Liefde, dood & zwaartekracht zijn ideale vorm gevonden. Dit is een kleinkunstprogramma de luxe. De vijfkoppige band stelt hem in staat om veel meer muzikale registers te bespelen dan in dit genre gebruikelijk is en ook tekstueel zijn de liederen heerlijk divers. Bij Van Rooijen weet je nooit hoe een nummer uit zal pakken, omdat hij emotie en melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor. Soms weet hij die verschillende registers zelfs verbluffend mooi te combineren.”
Informatie
  • Locatie Canadaplein
    Te gast
NRC (****)

“Liefde, dood en zwaartekracht bevat een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes.”

Lees meer
Theaterkrant

“(…) waarom zou je in vredesnaam duizenden kilometers reizen als waarschijnlijk in de buurt Peter van Rooijen met zijn geweldige band speelt, waar je voor een paar tientjes puur geluk kunt vinden.”

Lees meer