Zomer op het Plein

New Cool Collective / Steffen Morrison

muziek Te gast
Steffen Morrison
Steffen Morrison groeide op met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn muzikale bagage kent een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan heeft toegevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers; hij appelleert door zijn verschijning en zijn muziek aan een heel breed publiek.
 
Het resultaat is het album 'Movin’ On' dat op 30 maart 2018 is verschenen. Van de intense soulballad 'We Can Have it All' tot de uptempo titeltrack 'Movin’ On': hij laat zich van alle kanten zien.

New Cool Collective
New Cool Collective tourde al langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld. In de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Al ruim 25 jaar vieren zij het leven en werkten samen met grote namen als Tony Allen, Jules Deelder en Typhoon. Hun sound is rauw, analoog, eigenwijs, vintage en feestelijk. Begin 2019 heeft New Cool Collective nieuwe singles uitgebracht: met de herkenbare NCC-sound en extra dansbare twist. Om die nieuwe releases te vieren, speelt de band een aantal exclusieve kleinschalige shows. En Zomer op het Plein in Alkmaar is er eentje van.
 
New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller. Altijd op hun eigen manier, en altijd feest.
Informatie
  • Locatie Canadaplein
    Te gast