Het Groot Alkmaars Dictee wederom een succes!

Het Groot Alkmaars Dictee was afgelopen zaterdag 1 juli weer een succes! Zo'n 50 dicteetijgers (inclusief prominenten) schreven mee; het dictee werd dit keer geschreven en gepresenteerd door Jan Rot.

Hieronder volgen de winnaars in de verschillende categorieën en het nogmaals het hele dictee.

PROMINENTEN
16 ft - David Klaver
18 ft - Hester Veenhuizen
21 ft - Christian Schouten

OPEN (beste buitenpoorter)
5 ft - Pieter van Diepen - Leiden

VICTORIE (beste Alkmaarder)
21 ft - Ilse Luijt
22 ft - Margo Kos
23 ft - Miranda Vos

Rots roots zijn deels Noord-Hollands

Pater familias P. Rot uit Westzaan activeerde in de negentiende eeuw een handeltje in zowel tropisch djatihout als Scandinavische coniferen.

Hij en zijn collega in comestibles Albert Heijn, hielpen elkaars karretje over de brug, toentertijd dat je pannenkoek, beregoed en Alkmaarsche Courant nog schreef zoals je het uitsprak.

De Alkmaarse connotatie thans.

Ik zwijg over historische amoureuze escapades in een nabijgelegen souterrain, die als feeërieke hiërogliefen mijn complexe hersenen stante pede afleiden van meer homeostatische lichaamsfuncties als ademhalen.

Maar ik gedenk een publieksparticiperend handgemeen in de Heer van Jericho in de post-punkperiode en een gescheurde achilleshiel op de kaasmarkt door een verblinde provoost met zijn zilveren berrie.

Mijn laatste cd is gemasterd en gemixt in geluidsstudio Het Gemengd Bedrijf in Limmen van geluidsmagiër Frans Hendriks met -ks, ook anderszins geen Jimi Hendrix.

In Castricum woont de frequent gevisiteerde keyboardspeler Jakob Klaasse, en alleen popprofessoren en anderszins misleide en vermaledijde lijders aan dyslexie worden nu niet coûte que coûte en rigoureus het Alkmaarse bos ingedreven.

Na dit dictee volgt het langverbeide An & Jan Vakantiealbum.

Zonder folkloristische Hawaïaanse guirlandes, lederhose, dirndl, knickerbockers of kilts, maar met een melancholiek chanson van Alkmaars enfant terrible Gerard J., en een Catalaans akkefietje over de onager Borriquito.

Het ombouwen van vacante vakantieteksten tot harmonieuze vocale bellettrie is geen sinecure, maar - fotografen let op - ik zwoegde als het beruchte przewalskipaard en tantaluskwelling, sisyfusarbeid noch pyrrusoverwinning bedreigen nog een Alkmaarse victorie!

 

Over Zomer op het Plein

The Kik opent zondag 18 juni het zomerfestival met wederom acht weekenden lang een afwisselend en gratis toegankelijk programma vol kleinkunst, Nederpop, soul, jeugd- en familievoorstellingen en meer.
Kom naar het Groot Alkmaars Openbaar Dictee met An & Jan, het Rabo Juniorplein, Collectif de la Bascule, Herman in een bakje geitenkwark, Maartje en Kine. Ook de Summer of Love met Janne Schra, Frank Lammers, Tim Knol en Anne Soldaat, Yorick van Norden en Tenfold. Cubaanse muziek van Jóvenes Clásicos del Son. Shirma Rouse in The Soul of Spanish Harlem en natuurlijk Blaudzun.